Gefinancierde rechtsbijstand

Heeft u recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kan uw echtscheiding al vanaf € 39,00 p.p. worden afgehandeld. Wij schelden namelijk de laagste eigen bijdrage kwijt!

Als u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, betaalt de staat het grootste gedeelte van uw kosten.  Wij kunnen in dat geval voor u een zogeheten ‘toevoeging’ aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Die beslist dan of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt. Er wordt wel altijd nog een eigen bijdrage opgelegd. De laagste eigen bijdrage is €340,00. U kunt echter nog een korting krijgen op de eigen bijdrage van €53,00 als u naar het Juridisch Loket belt en daar verzoekt om een verwijzing naar Burgers en Ran Advocaten. Het telefoonnummer van het Juridisch Loket is 0900-8020. Let op: dit telefoonnummer kost €0,25 per minuut.

Beslist de Raad voor Rechtsbijstand dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, dan hoeft u een bedrag tot €287,00 niet te betalen. Sowieso hoeft u nooit een hoger bedrag dan €395,00 te betalen.

Verder geldt dat als u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, ook een lager griffierecht aan de rechtbank betaald moet worden (in 2015 een bedrag van €39,00 per persoon). Het kan dus zeker de moeite zijn om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp. Meer informatie hierover kunt u vinden op de site www.rechtsbijstand.nl.

Wilt u dat wij voor u gefinancierde rechtsbijstand aanvragen? Geeft u dit dan aan op het contactformulier.

Vanaf € 39,00

rechter-hamer-ringen-portrait

Wilt u meer informatie over online scheiden?